Den 13. – z Berga do Llorenc d´Hortons, rozloučení Nechápu jak někdo může trávit dovolenou v autokempu. Stany, karavany mobilhomy a bungalovy naňahňaný na sebe. My jsme spali v tom nejlepším co kemp nabízel, ale i tak to bylo trochu zemitý. Ráno Igor dojel do krámu pro snídani, nacpali jsme se opět prasknutí a vyrazili na cestu. Honzík si neodpustil kulturní vložku a motorku před nechápavými kempery položil. Prý ho už chytaj křeče do nohou. Odložení si v průběhu dne ještě zopakoval. Připojujeme se na TET18, která nás dovede až do Barcelony. Krajina se mění, kopce mizí, projíždíme mezi poli, prasečáky a větrnými parky. Před Monserratem objevíme výbornou hospodu Cal Frare, kde si dávám Mírovo oblíbené „vyprážané slimáky“ (foto v galerii). Do Maisa Can Canyes dorážíme na pohůdku po páté. Je čas zaslouženého odpočinku, já se odebírám meditovat s veselým kyblíkem do vířivky, Honzík do bazénu a Igor nikam. Ráno setrváme co nejdéle. Dáme krátký přesun do skladu, kde odevzdáme motorky a po obědě se taxíkem přesuneme na letiště a hurá domů. Rozloučení Svata: s klukama to bylo fajn. Cesta mohla být ale o něco kratší, takových 8-10 dní vidím jako optimum. Pro příště s sebou taky nepotáhnu půlku věcí, které jsem vůbec nepožil. Všechny stroje fungovaly bez závad a defektů, z mého pohledu mohly být trasy trochu technicky náročnější, byla to spíš taková poznávačka. Děkuji všem, pasivním i aktivním sledovatelům a někdy příště …. Rozloučení Igor: já si to s hochy užil, na rozdíl od Sváti si myslím, že náročnost byla přesně taková, jaká měla být. Součástí těchto výletů je právě i poznání jiných krajin a ne huntování těl a motorek. Na to máme Rumunsko. Souhlasím se Sváťou že 8-10 dnů je optimální doba, jinak by to chtělo delší pauzu. Klukům děkuji za toleranci a obětavost a těším se na případné další cesty. Pro manželky, partnerky a děti ostatních kluků bych chtěl jen zdůraznit, že přes občasné uštěpačné poznámky se myslím máme docela rádi a je to jen součást naší hry. Rozloučení Honza: co napsat na závěr, vše už Igor a Sváťa napsali. Pro mě to bylo krásných 14 dnů, už jen to, že jsem utekl z práce na tak dlouho, je paráda. Na příští cestu si pořídím kvalitnější obleček a navigaci. Tak ještě díky všem zúčastněným a už teď se těším, kam nás motorky zavezou příště.
zpět Výpis komentářůJarča jarkafialova@centrum.cz2024-06-04 Ahoj chlapci, díky za krásné reportáže a fotky z celé vaší výpravy. Bylo to úžasné. Vzali jste nás s sebou na tento "adventure trip" a díky vám jsme poznali zase kus nádherné přírody i zajímavá jídla. Ceníme si, že i po náročném dni jste se na reportáže a fotky nevybodli a psali jste pravidelně. A ta videa ... supeeeer....... Jsme rádi, že jste všichni bez zranění i bez poruch motocyklů vše zvládli.... Přidat komentář |
MENUHOMEAKTUALITYNoční spoj Olbia - Livorno | 2024-10-03Tady budeme bydlet - kabinka 8146 Jak vypadá obecní vývěska s parte? Posuďte nyní. | 2024-10-02 Posuďte i věk některých zesnulých. Především Sardky mají pěkně tuhý kořínek! Link na zvětšené foto je zde: PARTE_TABLO ( doporučuji otevřít v novém okně prohlížeče ) Pulpo Fritto s karotkovým pyré - dnes v extrémní gastronomii zaskakuje Veronika | 2024-09-29 Dnes mě při přípravě gastronomické aktuality nahradila Veronika. Říká: až po pokapání citronem je to to pravé! Sardské Nurhagy - nikdo pořádně neví, kde se tu vzaly a k čemu sloužily | 2024-09-29 Stáří těchto staveb je 1700-730 př. n l. Vrhají impozantní dojem. Je jich tu spousta. Celkem asi cca 7000 po celé Sardinii Jak také může vypadat jídelní lístek ? | 2024-09-27 Ve Francii je poměrně běžný tento typ menu. Číšník jej pak tahá od stolu ke stolu a pokládá na volnou židle od vedlejšího stolu. Nutná podmínka je, že nesmí být plná hospoda. Pak to přestává fungovat. Doporučím tento styl i Vencovi Pitrovi v Mladošovicích! HISTORICKÉ VÝPRAVY:Po stopách jarní španělské kampaně - tentokráte s Honzou, Igorem a Sváťou |