Den 12. – z Tavascanu do Berga Po opětovných snídaňových lukulských hodech balíme saky paky, loučíme se s ochotným recepákem a vyrážíme směr Andorra. TET15 nás vede přes pidivesnici Tor offroadem do sedla na hranicích s Andorrou. Opět máme trochu štěstí, jelikož tato cesta bude prý příští týden uzavřena (v sezóně je tu rušno a motorky prý ohrožují turisty). V Toru předjíždíme skupinu naleštěných GS manů. Cesta vede i přes potůček (ve foto galerii), navrhuji počkat, určitě se v něm nějakej vykoupe (tato teorie se potvrzuje o kousek dál, kdy jiného GS borce vidíme ždímat motohadry), skupina chce však pokračovat dále. Přejíždíme do Andorry, kterou projíždíme po silnici. V Andorra La Vella jsme svědky drobné dopravní nehody auta se skútrem, kterou borci řeší po staru ručně fyzicky. Začínají pěstní předehrou, pak se do sebe zaklesli a pokračují na zemi, více již nevidíme. Projedeme celnicí a nastupujeme na TET17. Stoupáme do kopců cestou mršin (sup na mrtvé krávě, odložené torzo auta). Začínáme být časově v presu, tak sjíždíme z hor na silnici a po obědovečeři přejíždíme po silnici do města Berga. Spíme v chaletu v místním autokempu, je neděle tudíž vše je zavřené, na pumpě koupíme nějaké pití a jdeme bydlet. Na zítřek již máme zarezervováno stejné (luxusní) ubytko Masia Can Canyes, kde jsme naši cestu začínali. Je přímo na naší návratové TET18 cestě. zpět Výpis komentářůPřidat komentář |
MENUHOMEAKTUALITYNoční spoj Olbia - Livorno | 2024-10-03Tady budeme bydlet - kabinka 8146 Jak vypadá obecní vývěska s parte? Posuďte nyní. | 2024-10-02 Posuďte i věk některých zesnulých. Především Sardky mají pěkně tuhý kořínek! Link na zvětšené foto je zde: PARTE_TABLO ( doporučuji otevřít v novém okně prohlížeče ) Pulpo Fritto s karotkovým pyré - dnes v extrémní gastronomii zaskakuje Veronika | 2024-09-29 Dnes mě při přípravě gastronomické aktuality nahradila Veronika. Říká: až po pokapání citronem je to to pravé! Sardské Nurhagy - nikdo pořádně neví, kde se tu vzaly a k čemu sloužily | 2024-09-29 Stáří těchto staveb je 1700-730 př. n l. Vrhají impozantní dojem. Je jich tu spousta. Celkem asi cca 7000 po celé Sardinii Jak také může vypadat jídelní lístek ? | 2024-09-27 Ve Francii je poměrně běžný tento typ menu. Číšník jej pak tahá od stolu ke stolu a pokládá na volnou židle od vedlejšího stolu. Nutná podmínka je, že nesmí být plná hospoda. Pak to přestává fungovat. Doporučím tento styl i Vencovi Pitrovi v Mladošovicích! HISTORICKÉ VÝPRAVY:Po stopách jarní španělské kampaně - tentokráte s Honzou, Igorem a Sváťou |