Den 10. – okruh kolem Tavascanu (Espot – Llessui) Snídáme v hotelu, výběr je překvapivě široký a jídlo výborné. Mimo standardních snídaňových položek je k dispozici i místní tlačenka, sekaná a láhev červeného vína … Celkově jsme velmi mile překvapeni kvalitou místní gastronomie a vřelou obsluhou. Nikam nespěcháme, dnešní den je vyhlášen poloodpočinkovým. Přeci jenom i nás už přepadá fyzická únava. Po poledni vyrážíme na doporučený okruh, který se shoduje s tím co jel osamělý náčelník v r2016 (je zde záznam). Tušili jsme že to bude pěkné (i počasí nám přeje), ale realita předčila očekávání. Pod vrcholky nastoupáme po modré sjezdovce ze středistka Espot a pak cca 30km jedeme po úbočních cestách. Panoramata kam se podíváš … V protisměru potkáváme čtyřčlennou skupinu na motorkách. Kontrolní otázka soudruzi: na motorkách jakého výrobce tady všichni jezdí? Ano správně, vše je KTM a její klon Husqvarna. Z hor sjíždíme přes zkrachovalé lyžařské středisko v Llessui na pozdní oběd do městečka Sort. Odsud již po silnici zpět do Tavascanu. Mělo to být cca na 3-4 hod nicméně se vracíme až po šesté. Žádný velký odpočinek se nekonal, tak si pro zítřek naordinujeme opět něco lehčího. Majitel/recepční hotelu nám pro zítřek vymyslel další panoramatický okruh. Problém je, že má být trochu delší, takže odpočinek asi znovu vezme za své. zpět Výpis komentářůFilek tomasfiala@centrum.cz2024-06-01 Chlapci krásný panoramata :-) hlavně dokončete misi bez šrámů a vězte, že Vás Alpa Francovka opět postaví na nohy. Zdravím všechny enduro nadšence ! Filek Přidat komentář |
MENUHOMEAKTUALITYNoční spoj Olbia - Livorno | 2024-10-03Tady budeme bydlet - kabinka 8146 Jak vypadá obecní vývěska s parte? Posuďte nyní. | 2024-10-02 Posuďte i věk některých zesnulých. Především Sardky mají pěkně tuhý kořínek! Link na zvětšené foto je zde: PARTE_TABLO ( doporučuji otevřít v novém okně prohlížeče ) Pulpo Fritto s karotkovým pyré - dnes v extrémní gastronomii zaskakuje Veronika | 2024-09-29 Dnes mě při přípravě gastronomické aktuality nahradila Veronika. Říká: až po pokapání citronem je to to pravé! Sardské Nurhagy - nikdo pořádně neví, kde se tu vzaly a k čemu sloužily | 2024-09-29 Stáří těchto staveb je 1700-730 př. n l. Vrhají impozantní dojem. Je jich tu spousta. Celkem asi cca 7000 po celé Sardinii Jak také může vypadat jídelní lístek ? | 2024-09-27 Ve Francii je poměrně běžný tento typ menu. Číšník jej pak tahá od stolu ke stolu a pokládá na volnou židle od vedlejšího stolu. Nutná podmínka je, že nesmí být plná hospoda. Pak to přestává fungovat. Doporučím tento styl i Vencovi Pitrovi v Mladošovicích! HISTORICKÉ VÝPRAVY:Po stopách jarní španělské kampaně - tentokráte s Honzou, Igorem a Sváťou |