Den 9. – z Vilanova de Mela do Tavascanu Ráno snídáme na ubikaci (pěkný moderně zařízený apartmán) ze zdrojů místního krámku, který ještě neměl otevřeno a uklízel v něm postarší dědula. Vše potřebné na snídani nám vydal a po tlf konzultaci s majitelkou krámku dílcovou metodou odhadl cenu, krásný příklad ochoty a pohostinnosti místních. Opět se připojujeme na obligátní TET16 i náčelníkem, který se hodlá cca po 2h oddělit a vrátit se zpět k autu. Mimochodem HonzoP, nech si od Veroniky rozkódovat co to znamená „náčelníkovi se vrátily staré problémy s koleny a má problém se dostat na pokoj“ :-). Kolem půl jedné se náčelník odděluje, skupina zamáčkne slzu a náčelník mizí v nebližším křoví směrem kam žádná cesta nevede (večer se telefonicky ozve, takže ho nějaká vyšší moc z lesa vysvobodila). Takže Míro šťastnou cestu zpět, a dobročinnost konej ještě ve španělsku, opálený francouz, by u nového ntb neocenil španělskou klávesnici... Z místa rozdělení pokračujeme (po afsaltu) do městečka Organyá, kde si dáváme vydatný oběd. Kompletní menu obsahující konečně i paelu. Z mapy víme, že nás bude čekat náročný přejezd prvních pyrenejských kopců. Stoupáme nekonečnou zigzag cestou do sedla, kolem jsou sice vrcholky pouze cca 1800m, ale oproti horám na jihu jsou zde výrazně vyšší převýšení. Následuje několika hodinový přejezd po vršcích. Chvilku jedeme po kamenech, chvilku mezi jehličnatými stromy po hliněných cestách, chvilku mezi loukami, je to pestré. Matlákem dne se stávám já, kdesi v hoře mi vypadne mobil, následuje pomalý návrat do potencionálního místa incidentu, kde naštěstí telefon nacházím. Takže škody na majetku zájezdu se stále limitně blíží nule. Po přejezdu pohoří vede TET16 cesta již pouze po silnici. Poprvé také zmokneme, Honza má svého eskymáka opět o něco méně rád. Před šestou dorážíme do Tavascanu a ubytováváme se v Mírou doporučeném hotelu kategorie jedna hvězda. Zařízení pokojů odpovídá, ale vše nahrazuje velmi ochotný pán na recepci, který nám doporučuje na zítřek panoramatickou trasu (poskytne link na gpx) a navíc obvolává nějaké instituce zdali tam můžeme s motorkami. Dnešní etapu vyhodnocujeme prozatím jako nejtěžší. zpět Výpis komentářůZZTop prachar.jan@email.cz2024-05-31 Dobrá.Jsem naivní starý muž a už nikdy nebudu z vaší skupiny někoho litovat.Problém s koleny jsem již pochopil.Myslím, že se mu to nezlepší.JP
Ahoj Honzo, rozhodně nejsi žádný naivní starý muž, informace byla umně zakódována :-) A máš pravdu lítost si nezasloužíme! Zápisy a fotky (možná i nějaké další jezdecké video) budou pokračovat až do konce zájezdu. Měj se a pozdravuj Janu. Sv. Přidat komentář |
MENUHOMEAKTUALITYNoční spoj Olbia - Livorno | 2024-10-03Tady budeme bydlet - kabinka 8146 Jak vypadá obecní vývěska s parte? Posuďte nyní. | 2024-10-02 Posuďte i věk některých zesnulých. Především Sardky mají pěkně tuhý kořínek! Link na zvětšené foto je zde: PARTE_TABLO ( doporučuji otevřít v novém okně prohlížeče ) Pulpo Fritto s karotkovým pyré - dnes v extrémní gastronomii zaskakuje Veronika | 2024-09-29 Dnes mě při přípravě gastronomické aktuality nahradila Veronika. Říká: až po pokapání citronem je to to pravé! Sardské Nurhagy - nikdo pořádně neví, kde se tu vzaly a k čemu sloužily | 2024-09-29 Stáří těchto staveb je 1700-730 př. n l. Vrhají impozantní dojem. Je jich tu spousta. Celkem asi cca 7000 po celé Sardinii Jak také může vypadat jídelní lístek ? | 2024-09-27 Ve Francii je poměrně běžný tento typ menu. Číšník jej pak tahá od stolu ke stolu a pokládá na volnou židle od vedlejšího stolu. Nutná podmínka je, že nesmí být plná hospoda. Pak to přestává fungovat. Doporučím tento styl i Vencovi Pitrovi v Mladošovicích! HISTORICKÉ VÝPRAVY:Po stopách jarní španělské kampaně - tentokráte s Honzou, Igorem a Sváťou |