Den 8. – z L´Espliga de Francoli do Vilanova de Mela Poté co zjistíme, že mešní vino se podává až odpoledne, opouštíme myšlenku ranní mše (nevim proč, ale vzpomněl jsem si na Jana z Budoie – ten tu službu bohu bral tak nějak po svojim ..) a vydáváme se na obvyklou motořeholi. Náčelníkovi již pomalu dochází baterky a avizuje, že nás zítra opustí, tj. pozor ve Lhotě, pravděpodobně se již objeví v průběhu soboty. Upřímně, byl jsem překvapen, že s námi vůbec jel, když tu před cca měsícem byl. Tímto mu jako kolektiv děkujeme za španělskou inicializaci, dále to již zvládneme sami. Nastupujme na naši oblíbenou TET16. První část trasy by se dala nazvat „Tour de prasečák“, jedeme víceméně placatou krajinou za typického odéru venkova. Někde se ten Jambon brát musí … Trochu nás překvapuje, že fyzicky žádné prase nevidíme, jsou zavřená v barácích, asi aby na silném slunci nedošlo k jejich předvaření. Po pár desítkách km nás opět vcucnul bar, náčelník se dožaduje hlemýžďů co tady měl před měsícem s Ozzym. Bohužel nyní již není jejich sezóna, tak se spokojujeme a jinými tapas – výbornými ančovičkami, nějakou naloženou rybou a drškami. Po zasloužené respiraci pokračujeme v cestě, krajina se začíná vlnit a ke konci etapy projíždíme kolem horolezeckých skal. Ubytujeme se ve Vilanova de Mela v soukromém několikapokojovém apartmánu se dvěma koupelnami a jdeme do místní horolezecké hospody na večeři. Pro mě je to určité dejavue, tento sport jsem cca před 35ti lety a 30ti kily aktivně provozoval. Zítra pojedeme do Organya pohromadě a pak se náčelník oddělí. My pokračujeme do Tavascanu, kde máme již zamluvený hotel na tři dny. Z Tavascanu budeme hvězdicovým způsobem prozkoumávat Pyreneje. zpět Výpis komentářůZZTOP prachar.jan@email.cz2024-05-30 Ahoj,tak náčelník vás opouští. Ani se mu nedivím. Mám dojem, že již pátý den si stěžoval na kolena. To dlouhé sezení na motorce a otřesy mu určitě působí bolest. Kolena jsou svině. Sám s tím mám problém. Obdivuju jeho výdrž. Budeme ho ve Lhotě vítat jako hrdinu. Jsem zvědavý, kdo získá titul nového náčelníka. Cestovní reportáž bude pokračovat nebo se uzavírá? Tak vás všechny pozdravujeme a snad se brzy všichni sejdeme ve Lhotě. J+JP Přidat komentář |
MENUHOMEAKTUALITYNoční spoj Olbia - Livorno | 2024-10-03Tady budeme bydlet - kabinka 8146 Jak vypadá obecní vývěska s parte? Posuďte nyní. | 2024-10-02 Posuďte i věk některých zesnulých. Především Sardky mají pěkně tuhý kořínek! Link na zvětšené foto je zde: PARTE_TABLO ( doporučuji otevřít v novém okně prohlížeče ) Pulpo Fritto s karotkovým pyré - dnes v extrémní gastronomii zaskakuje Veronika | 2024-09-29 Dnes mě při přípravě gastronomické aktuality nahradila Veronika. Říká: až po pokapání citronem je to to pravé! Sardské Nurhagy - nikdo pořádně neví, kde se tu vzaly a k čemu sloužily | 2024-09-29 Stáří těchto staveb je 1700-730 př. n l. Vrhají impozantní dojem. Je jich tu spousta. Celkem asi cca 7000 po celé Sardinii Jak také může vypadat jídelní lístek ? | 2024-09-27 Ve Francii je poměrně běžný tento typ menu. Číšník jej pak tahá od stolu ke stolu a pokládá na volnou židle od vedlejšího stolu. Nutná podmínka je, že nesmí být plná hospoda. Pak to přestává fungovat. Doporučím tento styl i Vencovi Pitrovi v Mladošovicích! HISTORICKÉ VÝPRAVY:Po stopách jarní španělské kampaně - tentokráte s Honzou, Igorem a Sváťou |