Den 7. – z Utielu do L´Espliga de Francoli Počkáme až se zvedne ranní opar a vyrážíme po silnici na rychlý přesun směr sever. Trochu nás překvapují teploty kolem 15st, ale v poledne je již standardních 25st. Krájíme co nejdelší porce bez zastávek, i tak kilometry ubíhají pomalu a nudně. Jízda po silnici na špuntech není žádná slast, pneumatiky hučí a jízdní vlastnosti taky nic moc. Oběd dáváme v Alcorisa ve stejném hotelu co jsme již spali. Jídelní lístek známe, tak nehrozí nějaké překvapení. Večer dorážíme na přespání do klášterního hotelu. Náčelník usoudil, že potřebujeme očistu ducha. A je fakt, že je to tu trochu jiné, ráno od 5ti hodin „decentně“ bijí zvony na první bohoslužbu, lidi kolem jsou také zvláštní (křesťanská mládež namíchaná s postaršími věřícími), ne úplně sem patříme. Někteří naši posluchači se pozastavují v reportážích nad neotesanou rurální mluvou náčelníka směrem k mé osobě s podezřením na rozkol ve skupině. Nic takového se nekoná, nálada je pohodová, místy až laškovná. Náčelník pouze silně reklamuje vynechání jeho nejoblíbenější etapy – volného dne! Dnes bychom se po rovinatějším začátku měli přiblížit předhůří Pyrenejí. zpět Výpis komentářůPřidat komentář |
MENUHOMEAKTUALITYNoční spoj Olbia - Livorno | 2024-10-03Tady budeme bydlet - kabinka 8146 Jak vypadá obecní vývěska s parte? Posuďte nyní. | 2024-10-02 Posuďte i věk některých zesnulých. Především Sardky mají pěkně tuhý kořínek! Link na zvětšené foto je zde: PARTE_TABLO ( doporučuji otevřít v novém okně prohlížeče ) Pulpo Fritto s karotkovým pyré - dnes v extrémní gastronomii zaskakuje Veronika | 2024-09-29 Dnes mě při přípravě gastronomické aktuality nahradila Veronika. Říká: až po pokapání citronem je to to pravé! Sardské Nurhagy - nikdo pořádně neví, kde se tu vzaly a k čemu sloužily | 2024-09-29 Stáří těchto staveb je 1700-730 př. n l. Vrhají impozantní dojem. Je jich tu spousta. Celkem asi cca 7000 po celé Sardinii Jak také může vypadat jídelní lístek ? | 2024-09-27 Ve Francii je poměrně běžný tento typ menu. Číšník jej pak tahá od stolu ke stolu a pokládá na volnou židle od vedlejšího stolu. Nutná podmínka je, že nesmí být plná hospoda. Pak to přestává fungovat. Doporučím tento styl i Vencovi Pitrovi v Mladošovicích! HISTORICKÉ VÝPRAVY:Po stopách jarní španělské kampaně - tentokráte s Honzou, Igorem a Sváťou |