Den 7. – z Utielu do L´Espliga de Francoli

Počkáme až se zvedne ranní opar a vyrážíme po silnici na rychlý přesun směr sever. Trochu nás překvapují teploty kolem 15st, ale v poledne je již standardních 25st. Krájíme co nejdelší porce bez zastávek, i tak kilometry ubíhají pomalu a nudně. Jízda po silnici na špuntech není žádná slast, pneumatiky hučí a jízdní vlastnosti taky nic moc. Oběd dáváme v Alcorisa ve stejném hotelu co jsme již spali. Jídelní lístek známe, tak nehrozí nějaké překvapení. Večer dorážíme na přespání do klášterního hotelu. Náčelník usoudil, že potřebujeme očistu ducha. A je fakt, že je to tu trochu jiné, ráno od 5ti hodin „decentně“ bijí zvony na první bohoslužbu, lidi kolem jsou také zvláštní (křesťanská mládež namíchaná s postaršími věřícími), ne úplně sem patříme. Někteří naši posluchači se pozastavují v reportážích nad neotesanou rurální mluvou náčelníka směrem k mé osobě s podezřením na rozkol ve skupině. Nic takového se nekoná, nálada je pohodová, místy až laškovná. Náčelník pouze silně reklamuje vynechání jeho nejoblíbenější etapy – volného dne!

Dnes bychom se po rovinatějším začátku měli přiblížit předhůří Pyrenejí.



zpět

Výpis komentářů


Přidat komentář

Jméno:      Email:  

Zpráva:  

  *
opište kód z obrázku




 

MENU

HOME
 

AKTUALITY

Noční spoj Olbia - Livorno   |   2024-10-03
 

Tady budeme bydlet - kabinka 8146

  

Jak vypadá obecní vývěska s parte? Posuďte nyní.   |   2024-10-02
 

Posuďte i věk některých zesnulých. Především Sardky mají pěkně tuhý kořínek!

Link na zvětšené foto je zde:   PARTE_TABLO

( doporučuji otevřít v novém okně prohlížeče )

  

Pulpo Fritto s karotkovým pyré - dnes v extrémní gastronomii zaskakuje Veronika   |   2024-09-29
 

Dnes mě při přípravě gastronomické aktuality nahradila Veronika. Říká: až po pokapání citronem je to to pravé!

  

Sardské Nurhagy - nikdo pořádně neví, kde se tu vzaly a k čemu sloužily   |   2024-09-29
 

Stáří těchto staveb je  1700-730 př. n l. Vrhají impozantní dojem. Je jich tu spousta. Celkem asi cca 7000 po celé Sardinii

  

Jak také může vypadat jídelní lístek ?   |   2024-09-27
 

 Ve Francii je poměrně běžný tento typ menu. Číšník jej pak tahá od stolu ke stolu a pokládá na volnou židle od vedlejšího stolu. Nutná podmínka je, že nesmí být plná hospoda. Pak to přestává fungovat. Doporučím tento styl i Vencovi Pitrovi v Mladošovicích!

  

HISTORICKÉ VÝPRAVY:

Po stopách jarní španělské kampaně - tentokráte s Honzou, Igorem a Sváťou
 
Spain Matadors ( alias Storm riders )- Jaro 2024
 
Z Čech až na konec světa podruhé a tentokráte i s krásnou tandemistkou
 
Trei Picului Dracului - August 2023
 
K vrcholům Pyrenejí na elektroendurech. Tentokrát s mojí dívkou Veronikou.
 
KORSICA a SARDINIE - tři muži opět na cestě za prachem, vínem a mořem.
 
Nyní: Z Čech až na konec světa - Galicie, Portugalsko a kam dál ?
 
Původně: Dva a půl muže na cestách - Portugalskem od severu na jih a Andalusii a Extramdurou zpět do Madridu
 
Romania - od Ferka na sever a na jih
 
Marocco 2107
 
Botswanou k Victoria Falls - Po stopach Holubovych II
 
Tavascan, Pyrineje 2016
 
NAMIBIE 2015 Expedice
 

TOPlist