Den 5. - z Alcoriso do Puebla de Valverde Po přespání v městském hotelu musím upravit svůj názor na rurální ubikace. Mikropokoje měly jedinou výhodu v přilehlém restauračním zařízení, kde proběhlo klasické gastroporno. Ráno vyrážíme zpět na trať (TET 16), abychom po cca 10km opět skončili v baru. Je to zvláštní fyzikální jev (asi gravitace nebo magnetismus), že kdykoliv jedeme kolem baru, tak se náčelníkovi vypne motorka a nás všechny bar vcucne. V tomto ranním baru dochází ke klíčové události etapy, Míra se potře opalovacím krémem pochybné kvality a tento mu steče do levého oka. Od této chvíle je skupina vedena jednookou dcerou generála Jusupiče, která stále bloudí a zastavuje. Jedinou výhodou je, že opalovací faktor 50 ochraňuje bělmo stále bílé. Terén se zásadně změnil, vinice vystřídaly kamenité náhorní plošiny a konečně přicházejí i nějaké kopečky. Dokonce v rámci přejezdu nějakého CHKO přichází i delší prudší kamenitý sjezd vyšší střední obtížnosti. Všichni až na Míru jsou spokojeni. Pod záminkou, že nic nevidí chce utéct na silnici. Daří se mi ho fejkově přesvědčit, že dál už je to „vlastně“ po silnici a vytrváváme na TET trase. Poměrně brzy jsem odhalen, ale je mi vše odpuštěno nádhernými panoramaty při přejezdu pohoří alá Krkonoše. Ubytováváme se v penzionu La Fonda de Estacion, jdeme na večeři a hlavně na hokej! Místní nechápou naše vzrušení u notebooku. Servírka nás v 23h vyhazuje, že zavírá, u náčelníka se opět objevily staré problémy s koleny a těžko se přesouvá na do pokoje … Zítra nás čekají ještě vyšší hory (cca 2100 nm). zpět Výpis komentářůFilek tomasfiala@centrum.cz2024-05-27 zdar sportsmeni, škoda, že nejsem mladší a hezčí abych mohl jet s tak sympatickou gruppou azzurrou! pozdravujte ovečky a myslete na cholesterol :-) PS: Sváťo i nadále snídej vtipnou kašičku, jde ti to dobře. Zduř Filek Přidat komentář |
MENUHOMEAKTUALITYNoční spoj Olbia - Livorno | 2024-10-03Tady budeme bydlet - kabinka 8146 Jak vypadá obecní vývěska s parte? Posuďte nyní. | 2024-10-02 Posuďte i věk některých zesnulých. Především Sardky mají pěkně tuhý kořínek! Link na zvětšené foto je zde: PARTE_TABLO ( doporučuji otevřít v novém okně prohlížeče ) Pulpo Fritto s karotkovým pyré - dnes v extrémní gastronomii zaskakuje Veronika | 2024-09-29 Dnes mě při přípravě gastronomické aktuality nahradila Veronika. Říká: až po pokapání citronem je to to pravé! Sardské Nurhagy - nikdo pořádně neví, kde se tu vzaly a k čemu sloužily | 2024-09-29 Stáří těchto staveb je 1700-730 př. n l. Vrhají impozantní dojem. Je jich tu spousta. Celkem asi cca 7000 po celé Sardinii Jak také může vypadat jídelní lístek ? | 2024-09-27 Ve Francii je poměrně běžný tento typ menu. Číšník jej pak tahá od stolu ke stolu a pokládá na volnou židle od vedlejšího stolu. Nutná podmínka je, že nesmí být plná hospoda. Pak to přestává fungovat. Doporučím tento styl i Vencovi Pitrovi v Mladošovicích! HISTORICKÉ VÝPRAVY:Po stopách jarní španělské kampaně - tentokráte s Honzou, Igorem a Sváťou |