Den 3. - z L´Espliga de Francoli do Horta de Sant Joan Ráno jsme se oproti plánu probudili trochu později (že by ten gin s tonikem)? Nicméně do hory jsme vyrazili s nadšením a enthuziasmem. Počasí je stále ideální, ráno cca 18st, odpolední maxima cca 23st. Déšť se nám prozatím vyhýbá. Dnešní etapa byla trochu delší, obtížnostně opět žádný extrém tj. žádní jezdci nepolehávali, ale opět, bylo to zajímavé. Cvičně jsme si vyzkoušeli i navigační rozpad skupiny. Strikně se držíme naplánované TET trasy. Trochu jsme měli hoňky s ubytováním, přeci jenom už se vzdalujeme civilizaci. Míra našel nějakou CASU RURAL na samotě. Když jsme dorazili k osamělému stavení místy bez oken nevím proč jsem si vzpomněl na filmy, kde nějakým nešťastníkům odebírali orgány. I když je fakt, že naše játra by už asi nikdo nechtěl … Po půlhodině dorazil majitel objektu, předvedl, že teče horká voda, tak jsme i přes počáteční depresivní dojmy na ubikaci zůstali. Večeři jsme pořešili v místním Caprabo supermaketu a udělali si vlastní raut (jak jinak než s vydatnou podporou gintonicu). Zítra vyrazíme opět do boje, ve skupině už občas zaznívají výzvy k odpočinkovému dni, což doufám je pouhý výkřik sojky do tmy, a posuneme se vpřed a zpatky ni krok! zpět Výpis komentářůZZTOP prachar.jan@email.cz2024-05-25 Ahoj.Teprve dneska jsem se od Veroniky dozvěděl, že už jste ve Španělsku. Hned v úvodu mne zaskočil Mírův dobrý skutek. Vím, že je to milionář se sociálním cítěním, ale že až takle? To jsem nečekal. Tak nevím jak si vyložit kouzelné slůvko - daroval nebo ,,daroval,, Dle změny stylu komentářů usuzuji, že se psaní ujal asi Sváťa. Drobet Vám pánové závidím, ale jen to Španělsko. Ty různé spařeniny, jiné bolesti a problémy ne. Na vaši počest si dnes otevřeme s Janou červené víno Castillo Peracense a budeme na Vás vzpomínat. J+JP Jarča jarkafialova@centrum.cz 2024-05-25 Ahojky, taky jsem se teprve dozvěděla, že už jste vyrazili. Uf, 3. den a tolik zážitků. Hlavně ať počasí vydrží. Však už si to Míra vybral minule, ten hnus. Příroda a rurální stavby, to je paráda. Taky závidím. Budeme Vás sledovat za podpory dobrého vína. Jarča a Filek Přidat komentář |
MENUHOMEAKTUALITYNoční spoj Olbia - Livorno | 2024-10-03Tady budeme bydlet - kabinka 8146 Jak vypadá obecní vývěska s parte? Posuďte nyní. | 2024-10-02 Posuďte i věk některých zesnulých. Především Sardky mají pěkně tuhý kořínek! Link na zvětšené foto je zde: PARTE_TABLO ( doporučuji otevřít v novém okně prohlížeče ) Pulpo Fritto s karotkovým pyré - dnes v extrémní gastronomii zaskakuje Veronika | 2024-09-29 Dnes mě při přípravě gastronomické aktuality nahradila Veronika. Říká: až po pokapání citronem je to to pravé! Sardské Nurhagy - nikdo pořádně neví, kde se tu vzaly a k čemu sloužily | 2024-09-29 Stáří těchto staveb je 1700-730 př. n l. Vrhají impozantní dojem. Je jich tu spousta. Celkem asi cca 7000 po celé Sardinii Jak také může vypadat jídelní lístek ? | 2024-09-27 Ve Francii je poměrně běžný tento typ menu. Číšník jej pak tahá od stolu ke stolu a pokládá na volnou židle od vedlejšího stolu. Nutná podmínka je, že nesmí být plná hospoda. Pak to přestává fungovat. Doporučím tento styl i Vencovi Pitrovi v Mladošovicích! HISTORICKÉ VÝPRAVY:Po stopách jarní španělské kampaně - tentokráte s Honzou, Igorem a Sváťou |